Finax är en klassiker bland de härvidlag förlegade telefonlånen

Sponsrade länkar

Finax telefonlån är föregångaren till dagens smslån; innan möjligheten att låna via mobiltelefonen var etablerad, kunde man låna pengar genom ett samtal via det fasta nätet. Pengarna var tillgängliga inom några timmar.

Sponsrade länkar

Relaterade ämnen

När mobiltelefonen inte kunde betraktas som var mans egendom under 1990-talet, fanns det bara en uppstickare på kreditmarknaden som erbjöd telefonlån – nämligen Finax. Den som ville låna snabba pengar via sin fasta telefon kunde mata in konto- och personnummer. Likaså skulle man knappa in summan för inkomster och utgifter; dessa kördes senare mot Skatteverkets inkomstregister i verifieringssyfte. Lånet var förbundet med en kreditupplysning och fungerade kort och gott som dagens smslån – med den enda skillnaden att ansökan skedde via det fasta nätet.

Telefonlån från Folkia

Finax var länge ensam aktör bland telefonlån via det fasta nätet. Innan smslånen helt tog över marknaden försökte ett fåtal aktörer, däribland Folkia, att konkurrera med Finax telefonlån – men med föga framgång. Numera pekar trenden mot att till och med smslånen håller på att gå samma öde till mötes som Finax gjorde till följd av att smslånen tog över marknaden för telefonlån.

Multipla kreditalternativ från en och samma aktör

Av den anledning som påtalas i det föregående erbjuder i stort sett alla dagens långivare med fokus på smslån även någon form av onlinelån; detta i syfte att diversifiera sitt kreditutbud. Tänk dock på att priserna mellan onlinelån och smslån inte varierar särskilt mycket. Vilket lån man väljer är därför i grund och botten en fråga om bekvämlighet.